Mape uma

Kreativna organizacija img misli za uspješnije učenje

Kome je namenjen program?

Za djecu od10 godina img odnosno za učenike 4. i 5. razreda

Obrazovno – razvojni program

Mentalne mape img za izuzetne rezultate

Koristeći slova, brojeve, boje, linije i crteže, djeca sa lakoćom i uživanjem postižu izuzetne rezultate u učenju i pamćenju

Da djeca zavole da uče

Inovativne tehnike img učenja, čitanja i pamćenja

Spontano asociranje

Izuzetni rezultati

Ubrzano i efikasno učenje

Za 4. i 5. razred

Brzo čitanje

Savršeno pamćenje

O programu

inovativni pristup nastavi

Postanite dio naše školice
img
img
img

Pridružite se 250+ malaca

Šta je pobjedničko učenje?

Obrazovno-razvojni program Pobjedničko učenje je nastao na osnovu dvadesetogodišnjeg iskustva profesora Branislava Maričića, licenciranog predavača i instruktora Buzan centra iz Velike Britanije. Program se zasniva na inovativnom pristupu nastavi u kojoj polaznik programa aktivno uči i stiče znanja primenjujući raznovrsne inovativne tehnike učenja, čitanja i pamćenja. Pobjedničko učenje se sastoji iz dva dijela: Efikasnog i ubrzanog učenja i Brzog čitanja i savršenog pamćenja.

 • Da djeca zavole da uče
Prijavi se

Primjena inovativne i moderne nastave

Osnovna karakteristika sadašnjeg vremena su “ promene koje nastaju vrtoglavom brzinom ”. Klasična škola sve vise kasni u svom razvoju za društvenim i tehnološkim promenama. Nova znanja u modernom društvu brzo nastaju, zato je znanje kao vrednost danas na prvom mestu, ispred materijalnih dobara i drugih resursa. Mnogi naučnici ističu da tradicionalna nastava u školama dominantnije razvija levu logičko-racionalnu polovinu mozga kod dece, u odnosu na desnu, kreativno-intuitivnu. To pokazuju i brojni rezultati međunarodnih testova znanja na kojima naši učenici pokazuju znanje ispod proseka, što je posebno izraženo prelaskom učenika iz nižih u više razrede, odnosno iz razredne u predmetnu nastavu. Rešenje ovih problema obrazovanja jeste primena inovativne i moderne nastave koja će omogućiti skladan unutrašnji razvoj celokupne ličnosti dece i mladih, odnosno koja će svakog učenika dovesti do uspeha i omogućiti mu da bude “ pobednik u učenju ” u skladu sa svojim potencijalima. Ukratko, rešenje je „ Pobjedničko učenje “. Osnova obrazovno – razvojnog programa „ Pobedničko učenje “ predstavljaju mape uma koje su zapravo kreativna organizacija misli koje deci pomažu da bolje iskoriste neograničenu moć sopstvenog mozga. Pomoću mapa uma, koristeći slova, brojeve, boje, linije i crteže, deca sa lakoćom i uživanjem postižu izuzetne rezultate u učenju i pamćenju. Mape uma funkcionišu kroz mehanizam spontanog asociranja koji se usmerava ka praktičnim potrebama, prvenstveno učenja i pamćenja. Međutim brzo računanje je samo sredstvo kojim se postižu važniji ciljevi – optimalan intelektualni razvoj. Brzino računanje, je samo pokazatelj da su se razvile važne kognitivne sposobnosti kao što su : koncentracija, vizuelizacija, pažnja, memorija, analitičko razmišljanje i logika. Razvoj ovih sposobnosti je najvažniji cilj mentalne aritmetike, jer svakom djetetu donosi trajne koristi i veštine koje su mu neophodne u životu.


Ubrzano I efikasno učenje

Efikasno i ubrzano učenje je predviđeno za djecu od 10 godina starosti, odnosno za učenike 4. i 5. razreda osnovne škole, ali i učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce i studente. Od izuzetne važnosti je da djeca u nižim razredima osnovne škole zavole da uče i da uče lako, efikasno i jednostavno. Takođe, neophodno je da što prije razviju funkcionalno i kreativno razmišljanje i nauče kako da ga upotrijebe u cilju sopstvenog razvoja.

Tokom realizacije obrazovnog programa

Polaznici će naučiti:

 • kako da razviju kreativno i funkcionalno razmišljanje,
 • da stvaraju mape uma, mape znanja i baze znanja,
 • da budu koncentrisani dok uče, u školi i kod kuće,
 • da otkriju svoj stil učenja i kako da ga unaprijede,
 • da uče sa lakoćom i uživanjem,
 • 12 principa pamćenja,
 • kako da otkrivaju, obiljeležavaju i zapamte ključne pojmove,
 • kako da se oslobađaju treme prilikom usmenog odgovaranja,
 • cikluse pamćenja, da ne bi zaboravili ono što su naučili,
 • osnovne tehnike brzog čitanja i
 • kako da poboljšaju pamćenje pročitanog teksta.
img

Brzo čitanje I savršeno pamćenje

Tokom realizacije obrazovnog programa Brzo čitanje i savršeno pamćenje polaznici će naučiti

 • da čitaju brzinom od 80 do 120 stranica teksta na sat
 • da poboljšaju stepen razumijevanja pročitanog teksta
 • da poboljšaju pamćenje pročitanog teksta
 • da brzo pretražuju sadržaj teksta i da brzo iz teksta izdvoje potrebne informacije
 • koje vrste memorija posejduju i koje su njihove osobine
 • sedam memorijskih tehnika pamćenja i prisjećanja neograničenog broja informacija
 • kako da informacije prebace iz kratkoročne u dugoročnu memoriju i kako da lako i brzo uče strane jezike
Prijavi se
img img

Nivoi i trajanje programa

Program ima dva nivoa (osnovni i napredni). Svaki nivo traje po deset mjeseci i prati školsku godinu (od septembra do juna) odnosno 40 nedjelja (120 časova).

Kada se održava nastava?

Redovna nastava se održava jedanput nedjeljno (radnim danima ili vikendom) u trajanju od 3 vezana časa (3 x 45 min) sa kratkim pauzama između časova.

Kako izgledaju grupe?

Program je pažljivo osmišljen uzimajući u obzir individualne potrebe svakog djeteta. Nastava se praktikuje u malim grupama (6 do 12 polaznika).

Zašto pohađati program Pobjedničko učenje?

Prava moždana gimnastika

Mape uma funkcionišu kroz mehanizam spontanog asociranja koji se usmerava ka praktičnim potrebama, prvenstveno učenja i pamćenja.

img

Kakva su
iskustva roditelja..?

“ Moje dijete je oduševljeno školicom, Malac Genijalac, raduje se časovima i uživa u svim aktivnostima. Školica mu je dala sigurnost i samouvjerenost pri učenju... ”

Marko Markovic

Nastavnik

“ Moje iskustvo sa programom je odlično, djeca su značajno napredovala a vještine koje su stekli poslužile su kao priprema za polazak u prvi razred... "

Jovana Jovanović

preduzetnica

"Sve pohvale bih uputio radu škole Malac genijalac Nastavnici se sa puno ljubavi i visoke strucnosti se predaju svakom djetetu 100%. Moje dijete pokazalo je veliki napredak za vrlo kratak period, pažnja mu je odlična i ono što je najlepše on jedva čeka da dodje u školu da uči"

Nikola Nikolić

Pomorac
img
img
img

Promo film

Pogledajte kratki promo film o školici Malac Genijalac i programu mentalne aritmetike koji su pripremile naše kolege iz Srbije.

Aktuelnosti iz
svijeta malih genijalaca

Budite u toku sa svim dešavanjima i aktivnostima škole Malac Genijalac. Pratite naš blog...

img img
Testirajte besplatno

Posjetite nas na najbližoj lokaciji i uvjerite se u kvalitet nastave

  Verified by MonsterInsights